Blåsippor II


The difference between magic and technology

Sitter här och skriver på en novell - Faerie Blood Breeds True - som jag bestämt mig för att bli klar med ikväll. Fast jag har kört fast, för ungefär hundrade gången, känns det som. Dessutom vill jag inte gå och lägga mig alltför sent då jag har nationellt prov i engelska B imorgon, och det skulle ju vara pinsamt att sitta där och sova, liksom.

För övrigt så ska jag övertala lite vänner att låta mig sminka dem och klä ut dem, eftersom jag vill fota lite mer conceptuellt foto, och till att börja med inom porträtt. Det var ju conceptuellt, och speciellt surrealt, foto som gjorde mig intresserad av fotografering från början, och det är vad jag egentligen främst vill fota, även om natur också är väldigt trevligt. Så jag ska tänka ut en massa bra idéer och sedan ska jag tvinga mina snälla vänner att ställa upp. Fast det får vänta till sommaren. Tyvärr.

For this gift of dreams, I must pay the price

Idag fick jag mina nya skor :] Hade helt glömt bort att jag beställt dem, och när det låg ett paket i Dinsko-påse på diskbänken så tänkte jag: "Åh, vem är det som har köpt skor?", innan jag kom på att det var mina. Tio centimeter klack - kilklack? platå? - vilket är väldigt trevligt eftersom jag bara gått i skor med fyra-fem centimeter klack i snart två år. Innan dess gick jag alltid i elva centimeters platå.

Just nu sitter jag och skriver på min litteraturhistoria igen. Jag har bestämt mig för att skriva klart uppsatsen och skicka in den ikväll.
Sedan har jag bara tusen saker till att göra. Det är lustigt, för ju mer saker jag har som jag måste göra - skolarbete, etc. - desto mer kreativ och inspirerad till andra texter och liknande blir jag. För tillfället har jag två essäer och x antal noveller jag vill skriva, samt mina ständiga idéer om mina romaner i bakhuvudet. Just nu vill jag verkligen ha sommarlov.

The angels must yield or burn

Naturkunskapen idag består av att välja ut något - en produkt, varuhus etc. - och skriva en karta om hur det påverkar miljön osv. Jag valde en bok och utgår från den. Sedan ska vi skriva frågor, svara på dem och sedan redovisa.
Det är bara det att jag glömde mina glasögon hemma, så egentligen borde jag stänga ned skärmen. Jag måste plugga när jag kommer hem, så jag vill inte ha sprängande huvudvärk då. Men i eftermiddag så har vi matematik och då behöver jag ju inte datorn.

Jag har massor att göra i veckan - skriva klart litteraturhistorian, koda webbplats, skriva engelskanoveller, skriva novell till Alex, skriva klart engelskaguiden, göra inbjudningar, läsa ett manus, träna... Dessutom skulle jag vilja fota lite och eventuellt umgås med lite folk. På onsdag och torsdag har jag skriftligt nationellt prov i engelska A respektive B också.


Blåsippor I


Ny blogg!

Så, nu flyttar jag från annabarkpersson.blogg.se hit :]
Anledningarna till bloggbytet är många, men jag bytte främst eftersom jag är otroligt trött på min gamla blogg. För tillfället kommer jag inte att radera den, men det dröjer nog inte alltför länge innan jag gör det.

Och det finns inte speciellt mycket på bloggen än, så merparten av länkarna till kategorierna fungerar inte ännu.

In the sheltering shade of the forest